Soorten dakisolatie

De diverse materialen waarmee u een dak isoleert hebben elk voordelen, maar daarnaast ook nadelen. Let op de isolatiewaarde van de dakisolatie, dit is erg belangrijk. De letter R drukt de isolatiewaarde uit. Neem een waarde van minimaal 1,3 of hoger om uw dak te isoleren. Wat voor soort isolatie u nodig gaat hebben hangt af van het soort dak dat u heeft. Is uw woning voorzien is van een plat of hellend dak? Ook is van belang of uw zolderkamer en de plek onder uw dak worden verwarmd naast natuurlijk uw budget. Uit onderstaande vier soorten materialen kan uw dakisolatie bestaan:

Hardschuimplaten

Dit isolatiemateriaal bestaat uit platen de brandvertragend werken. Hiernaast nemen zij een minimale hoeveelheid vocht op. Hardschuimplaten zijn redelijk milieuvriendelijk en kunnen zowel op een hellend als plat dak worden toegepast. Dat deze platen zo gebruiksvriendelijk zijn is een groot voordeel. Zij worden in allerlei diktes en formaten geleverd en het is mogelijk om ze zelfstandig in de gewenste maat de snijden.

Glaswol

Deze materie brandt niet en wordt in als platen of dekens geleverd. Het heeft waterafstotende eigenschappen en de geluidsisolatie is perfect. Aan één zijde van de deken of plaat bevindt zich aluminiumfolie die een damp remmende werking heeft. Glaswol is minder gebruiksvriendelijk dan hardschuimplaten, maar een goede optie voor dakisolatie. Bij het installeren dient u wel een stofkapje te gebruiken en beschermende kleding aan te doen, glaswol veroorzaakt irritatie op de huid.

Steenwol

Dit is te vergelijken met glaswol als u naar de algemene eigenschappen kijkt en de manier waarop het verwerkt wordt. Het bestaat uit vulkanisch gesteente en is perfect als dakisolatie toe te passen. Gebruik bij het verwerken van steenwol ook hier een stofkapje en beschermende kleding. Dit om irritatie tegen te gaan.

Aluminium noppenfolie

Wanneer u zelf uw isolatie gaat aanbrengen, is aluminium noppenfolie een handige keus. Het is eenvoudig te verwerken en houdt damp tegen. Daarnaast wordt de warmte afgestoten zodat deze binnen blijft. Hier is geen speciaal beschermende kleding voor noodzakelijk.

Binnen- of buiten dakisolatie

Indien u een plat dak heeft, raden wij u aan om via de buitenkant te isoleren. Deze manier van dakisolatie is niet makkelijk zelf aan te brengen, laat dit daarom over aan een expert. Een plat dak wordt aan de buitenkant van een laag voorzien die damp tegenhoudt. Als een plat dak aan de binnenzijde zou worden geïsoleerd, krijgt u problemen met vocht door de ruimte die er dan middenin ontstaat. Hellende daken kunnen aan de binnenzijde en buitenzijde worden geïsoleerd. Bedenk van te voren wat uw budget is, wat voor dakbedekking u heeft en of u zelfstandig wilt isoleren, zo maakt u de juiste keuze. Uw moet ruimte inleveren als u besluit aan de binnenzijde dakisolatie te plaatsen, maar dit is niets vergeleken met alle voordelen die dakisolatie u te bieden heeft.

Contactfomulier


 

Laat uw dak isoleren en renoveren en bespaar jaarlijks tot maar liefst 35 procent op stookkosten!

Comments are closed.